24 Ocak 2017 Salı

ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE

Sosyal sorumluluk projeleri her zaman takdir ettiğim keşke bir gün bende bir sosyal sorumluluk projesinde yer alsam diye hayalini kurduğum bir şeydir. Karşılıksız olarak yardımlarda bulunmak birilerinin yüzünde ki tebessümün sebebi olmak beni her zaman mutlu edip heyecanlandırmıştır.Bugün sanatçı kimliğinin dışında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz edilen Gülben Ergenden bahsetmek istiyorum.
2010 yılında başlattığı Çocuklar Gülsün Diye kampanyasının sonucu olarak Çocuklar Gülsün Diye Derneği kurulmuş oldu.
Derneğin amacı; Türkiye'de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak,ihtiyacı olan bölgelerde anaokulları yaparak oradaki çocuklarında eğitimden yararlanmasını sağlamak.Okul öncesi eğitim çocuğu sosyal,bilişsel,fiziksel ve duygusal olarak hayata hazırlar toplumsal yaşama dair deneyim kazanmasına fırsat tanır kendini ifade edebilme becerilerini geliştirir yaşıtlarıyla birlikte sosyalleşip her gün düzenli öğrenme deneyimleri yaşamasını sağlar. Gülben Ergen gibi yüreği güzel insanlar tüm bu fırsatlardan yoksun olan çocuklarımıza düzenlemiş oldukları sosyal sorumluluk projeleriyle umut olmaya çalışıyor.Bir kampanya sonucu kurulan dernek şimdiye kadar Ağrı,Şanlıurfa,Kars,Manisa,Sivas,Tokat,Mardin,Trabzon,Sinop,Hatay,Zonguldak,Gaziantep ve Konya olmak üzere bir çok şehirde anaokulları açarak hala umut olmaya devem ediyor.
Peki bizler neler yapabiliriz ? Derneğin web sitesini ziyaret ederek destek ol bölümünden gerekli bilgileri alabiliriz. Eğer ki bu sosyal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer almak isterseniz de yine web sitesinin gönüllüler bölümünden gerekli formu doldurup gönderdiğinizde size geri dönüş mutlaka yapılacaktır.En başta belirttiğim gibi bu ve bunun gibi bir çok proje gerçekleştiriliyor bir çok dernek var insanların yüzünde ki tebessüme vesile olan onların hayatlarını bir nebze olsun değiştirmeyi başaran güzel yürekli insanlar dernekler var.Ben Gülben Ergenin sanatçılık dışında başka bir kimliği olduğundan samimiyetine inandığım için ondan bahsetmek istedim evet belki bir çoğunuz biliyorsunuz ama ben yinede tekrar hatırlatmak iyi işler yapmaya çalışan bir insanın varlığından bahsetmek istedim. Gülben Ergen gibi yüreği güzel iyi işler yapmaya çalışan insanların sayısının artması temennisiyle sevgiler herkese ☺

12 yorum:

  1. Gerçekten güzel bir proje.Az,çok demeden herkes elinden geldiğince destek olsa ne de güzel olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet herkes kendi imkanınca bir şeyler yapsa ne güzel olur 😊teşekkürler yorumunuz için

      Sil
  2. Ellerine saglik canim çok faydalı bir yazı olmuş.Tamda güzel yüreğine yakışan gibi 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim 😘 elimden geldiğince bilgilendirmek için yazmaya çalışıyorum 😊

      Sil
  3. Bu tarz yazıları paylaşarak bile destek oluyorsunuz zaten paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Ben teşekkür ederim yorumunuz için keşke daha fazla destek olabilsek

    YanıtlaSil
  5. Çok önceden böyle bir proje vardı. Kurumsallaşması çok iyi olmuş. Sen de bizlere tanıtmış oldun. Okul öncesi eğitim çok önemli, bunun önemini ilk okula başlayın ve anlıyoruz malesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sizinde dediğiniz gibi çocuk ilkokula başladığında daha net anlasiliyor önemi 😊 yorumunuz için teşekkürler 😘

      Sil
  6. Çok güzel bir haber bu. Çocukları çok seviyorum. Ve onlar güzel bir yaşamı hakkediyorlar kesinlikle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız 😊 teşekkürler yorumunu için 😊

      Sil
  7. Çok güzel bir proje emeği geçen herkesi kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle gerçekten 😊 yorumunuz için teşekkürler 😘

      Sil